Bartomeu Mestre presenta “Blues amb dones” a Laie

L’escriptor va acompanyar-se de Laura Borràs, Margalida Solivellas, Teresa Clota i Mercè Lorente per conduir la sessió

L’acte de presentació del llibre “Blues amb dones” (El Gall Editor) de l’escriptor mallorquí Bartomeu Mestre va tenir lloc ahir a les 19:00h al local de Laie, a Pau Claris, 85. El llibre pretén “recollir la vida de diverses dones invisibilitzades al llarg de la història” i “desmuntar tòpics de gènere inculcats des de l’etapa escolar”. De fet, l’obra de Mestre parteix d’un estudi de la Universitat de València segons el qual les dones només representen un 7,5% del total dels noms propis que apareixen als manuals escolars d’ESO.

La periodista Margalida Solivellas va guiar l’acte i donar pas a les tres convidades: Teresa Clota (creu de Sant Jordi 2018), Mercè Lorente (filòloga i membre de l’IEC) i Laura Borràs (consellera de cultura de la Generalitat fins març de 2019) qualificant-les com a “dones lluitadores”. En aquest ordre, les tres convidades van parlar de la seva experiència professional i personal tot relacionant-les amb el llibre presentat. Entre d’altres, Clota va criticar la manca d’avenços en matèria de gènere des de la seva infantesa, Lorente va proposar diverses opcions i actituds per assolir la igualtat més enllà del llenguatge i Borràs va repassar aquells passatges del “Blues amb dones” que li havien resultat més “emocionants”.

Mestre en plena intervenció

Acabades les seves intervencions, Mestre remarcà la seva voluntat d’atorgar el protagonisme a les dones a través del llibre. Confirmant la seves paraules, l’escriptor de Felanitx va explicar que havia canviat el títol inicial de l’obra, que era “Bruixes”, perquè creia que era una paraula que havien de reivindicar exclusivament les dones.

El llibre costa 16,5 euros i en podeu trobar més informació al blog de l’autor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s